Frågor

Kan man också beskära gardinen i längd/höjd?

Ja, vi kan beskära i längd och bredd. Dette gäller inte modellen 70010-WHT och 70010-WHTT.

Vad kostar det för att få dem beskärt?

Beskäring kostar 299 SEK för en beskäring av båda sidor i bredd. Om du behöver också ha dem beskärt i längd, kommer detta att kosta 299 SEK ytterligare.

Är det nödvändigt att få dem beskärt i längd?

Nej, vi rekommenderar att du behåller en rulla i botten på minst 10 cm. Detta är visuellt mycket vacker, och dessutom hölls gardinen tätt ner med lite tyngd i botten, och så undviksfladdrande i vinden när fönstret är öppet.

Vilken sida sitter snören?

Snören sitter alltid fast på höger sida av gardinen.

Hur mycket solen lyser igenom gardinerna?

Inne i varje produkt finns det en procentuell bedömning av solgenomströmningen. Vi täcker från omkring 25 till 99 procent.

Var kan jag se er gardiner?

Alla våra återförsäljare har en ”provmapp” samt ett urval av våra rullgardiner. Du hittar dem i menyn. Hitta återförsäljare.

Kan gardinen användas utomhus?

Bambu som material kan klara det, om det bara inte hänger i direkt regn. Dock bör man förvänta sig mer slitage än om det hänger inomhus. Vi rekommenderar att du använder gardiner i natur främst för användning utomhus, eftersom de inte kommer att blekna i färg på samma sätt som färgade gardiner. Dessutom bör gardinerna bara hänga utomhus på sommaren.

Hur stort är rullen på gardinen, når de er rullat helt upp?

Bambu er et bra och lätt material, så rullen är inte särskilt stort. På största gardiner är rullen max. 10 cm diameter.

Vad gör jag om mitt snöre på gardinen bryter?

Vi kan ersätta alla delar på våra rullgardiner, ring eller skriv till oss på Tel. 7199 7172 eller e-post info@colorco.se och vi skickar dig ett nytt snöre.

Hur tar jag reda på vilka mål som min gardin måste ha?

Om gardinen hänger inne i ramen, mättar du båda i toppen, mitten och botten. Om målen är olika, använda de högsta målen som utgångspunkt. Sedan måste 1/2 cm dras av i varje sida, så det finns utrymme till att gardinen kan rulla upp och ner. I en gammal byggnad med krokiga fönster rekommenderar vi som utgångspunkt, att det måste finnas 1 cm på varje sida.

Är fästet och snöre hållare inkluderat?

Ja, det är i en liten påse, rullade in gardinen med en bruksanvisning. Ibland kan det ligga helt i botten av den rullen, om detta inte är fallet bör du kontakta oss på info@colorco.se så skickar vi ett kit till dig.

Hur kommer gardinen att beskäras i bredd?

Gardinen kommer att beskäras på båda sidor så att det passar med gångjärn, snören och trissor.